Janssen-Cilag

Janssen-Cilagilla oli Suomessa haaste. Toimitilat eivät enää vastanneet liiketoiminnan tarpeita ja olivat liian isot. Miten siis saada toimitilakustannuksia pienemmiksi, kun yritys oli edellisen muuton yhteydessä tehnyt paljon rakenteellisia investointeja, joiden siirtäminen tai uudelleenrakentaminen olisi tullut kalliiksi.

Pearcon avulla muutostilanteesta selvittiin kuitenkin olemassa olevia tiloja muokkaamalla. Sisustusarkkitehdin suunnitelma järjesti toimitilat uudelleen niin, että niiden tiivistäminen oli mahdollista tilankäytöstä ja toimivuudesta tinkimättä.

Tavoitteena vähemmän neliöitä ja toimivammat tilat

Muutosprojekti aloitettiin arvioimalla nykyiset tilat ja tehostamistarve. Koko yrityksen olemassa oleva kalustekanta inventointiin, ja Pearco laati asiakkaan toiveiden pohjalta vaihtoehtoisia tilankäyttövisioita.

Vuokrattavien neliöiden määrä pieneni tiimien ja toimintojen uudelleensijoittelulla sekä muokkaamalla neuvottelutiloja entistä toimivammaksi. Tarvittavat rakenteelliset tilamuutokset toteutti vuokranantajan urakoitsija sisustusarkkitehdin suunnitelman pohjalta.

”Todella joustavasti ja nopealla reagoinnilla”

Suunnittelutyö, kalusteiden inventointi sekä sisäiset väistömuutot toteutettiin Pearcon toimesta. Pearco huolehti myös aikataulujen pitävyydestä. Vanhoille soveltumattomille toimistokalusteille tehtiin kierrätyssuunnitelma. Loput, myöhemmin tarvittavat kalusteet, on varastoitu Pearcon varastoon. Tämä mahdollistaa niiden joustavan hyödyntämisen myös muutosprojektin jälkeen. “Janssen-Cilagille tuotettiin oikeastaan koko palvelupaketti”, toteaa Pearcon Olli-Marko Virkkunen.

Projektissa asiakkaan edustajana toiminut Campus Administrator Petra Larikka hoiti tehtävää oman toimen ohessa: “Paljon on matkan varrella oppinut. Pearcon kanssa on ollut erittäin helppo toimia, mikä on helpottanut omaa tekemistä. Pearco toimi erittäin hyvin ja tehokkaasti, todella joustavasti ja nopealla reagoinnilla, useampaan otteeseen, kun suunnitelmiin tuli viime tingan muutoksia ja säätöjä.”

Janssen-Cilagin ja Pearcon projektiin sisältyivät mm.

  • sisustusarkkitehdin tekemä tilasuunnitelma,
  • sisustus- ja kalustesuunnittelu,
  • tarvittavissa alihankkijavalinnoissa avustaminen,
  • sisäiset väistömuutot ja
  • entisissä toimitiloissa olleen vanhentuneen kaluston kierrätys sekä säilytettävän kaluston varastointi

Aikataulu piti alusta loppuun

Muutostöiden aikataulu oli ajoittain hyvinkin tiukka. Rakennusmiehet tekivät töitä viikonloppuisin, ja viikolla suunniteltiin ja hoidettiin projektin muita järjestelyjä. “Kyllä pearcolaisilla on pitkä pinna”, Larikka toteaa, “ei voi sanoa, kuin että positiivinen kokemus.

Janssen-Cilag on ollut lopputulokseen tyytyväinen. “Ammattitaitoista porukkaa”, Larikka kiittää. “Pearcolaiset miettivät tarvittavat ratkaisut silloinkin, kun itse ei jotain tullut ajatelleeksi -ja heillähän se tietotaito ja kokemus on.”

Yritysten yhteistyö jatkuu edelleen. ”Koko ajan tulee jotain pientä. Omassa organisaatiossa ei ole tahoa, joka voisi auttaa mm. erilaisissa pienissä kalusteiden muutto- ja asennustöissä”, Larikka jatkaa.

”Lopputulos on oikein hyvä, ja nyt kun olemme saaneet kaikki uudet kalusteet, kaikki ovat olleet tyytyväisiä”, Larikka summaa.

Asiakasyritys

Lääkeyhtiö Janssenin päämääränä on vastata nykypäivän suurimpiin ja tärkeimpiin lääketieteellisiin tarpeisiin. Panostamme näiden vaikeiden sairauksien tutkimukseen ja tuotekehitykseen: eturauhassyöpä, skitsofrenia, Alzheimerin tauti, hiv/aids, hepatiitti C, tuberkuloosi, nivelpsoriaasi ja diabetes. Työntekijöitämme yhdistää vahva tahto olla mukana tarjoamassa potilaille uusia lääketieteellisiä ratkaisuja, valmisteita ja palveluja. Janssen toimii maailmanlaajuisesti ja sillä on työntekijöitä yli 50 maassa ja edustajia kaikissa Pohjoismaissa.