Työympäristöjen seuraava normaali

– mitä asioita pitäisi tietää ja osata selvittää etukäteen? (29.11.2021)

PALUU TOIMISTOLLE

Työpaikoilla poikkeusjärjestelyin korona-aikana käyneet työntekijät, esimerkiksi sairaaloissa tai elintarvike- ja logistiikkatoiminnoissa, ovat jo oppineet paljon työpaikkojen uusista pelisäännöistä. Suurimmalla osalla toimistotyöntekijöistä on vielä edessä paluu kotona etäilystä edes osittaiseen toimistoympäristön käyttämiseen.

Korona-ajan jälkeen on tiedossa paluu takaisin toimistolle ennemmin tai myöhemmin. Mutta miten tähän tulisi varautua, ja mitä tulisi ottaa huomioon? Pandemian aikana ihmisten työtavat ja tottumukset ovat muuttuneet, joten olemassa olevat järjestelyt toimistolla eivät välttämättä vastaa enää työntekijöiden tarpeita. Tähän muutokseen on tärkeää alkaa valmistautumaan jo hyvissä ajoin.

LISÄTIETOA UUTISKIRJEISSÄMME

Tulevissa uutiskirjeissämme käsittelemme monipuolisesti aiheita toimistolle paluusta korona-ajan jälkeen. Kirjeissämme kerromme muun muassa, mitä tulee ottaa huomioon toimitiloja suunnitellessa, kuinka tehdä tiloista terveysturvalliset ja pohditaan toimitilojen tulevaisuutta.

Aluksi kerromme tarkemmin, mitä asioita pitää selvittää ja mitä tarvitsee tehdä ennen paluuta toimistolle. Muita aiheitamme ovat muun muassa;

  • Tarvittavat muutokset henkilökunnan palatessa toimistotiloihin
  • Etätyön lisääntyminen ja yritysten tarve toimitiloille
  • Muutokset työtapoihin, -välineisiin ja -tiloihin koronaepidemian vaikutuksesta
  • Lisäksi otamme kantaa myös työntekijöiden ja työyhteisöjen muuttuneisiin vaatimuksiin ja muutosjohtamiseen

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi saat tuoreimman tiedon suoraan sähköpostiisi.