Uusi toimitalo

Vanhan vuokrasopimuksen lähestyessä loppuaan Tietotili Consultin Oy:llä oli kaksi vaihtoehtoa. Vuokralaissuhdetta jatkettaisiin tai hankittaisiin omistustilat. Pearcon kokonaisvaltaisen osaamisen ja projektinjohtotaidon ansiosta yritysmuutto toteutui tehokkaasti.

Vuokralta omiin toimistotiloihin

Tietotili Consulting Oy:n pitkä vuokrasopimus Mannerheimintien tiloissa Helsingissä oli lähestymässä loppuaan. Yrityksellä oli kaksi vaihtoehtoa – jatkaa vuokralaissuhdetta tai hankkia omistustilat. Perusteellisen harkinnan tuloksena Tietotili päätyi taloudellisesti kannattavaan ratkaisuun. Se osti Lidlin vanhan toimitalon Kaivokselasta Vantaalta.

Uusi toimitalo tarjoaa Tietotilille modernit ja toimivat tilat sen noin 40 työntekijälle. Toimiston sijainti on myös otollinen. ’’Asiakkaamme pääsevät sujuvasti autolla perille asti ja pysäköintikin on helppoa. Myös lentokentän läheisyys on tärkeää, sillä olemme kansainvälinen yritys’’, kertoo Tietotili Consulting Oy:n toinen osakas, hallituksen puheenjohtaja Veikko Virkki.

Muuttoprosessia lähdettiin toteuttamaan yhdessä Pearcon kanssa. ’’Pearco oli meille sopiva yritys, jolta löytyy tarvittavat resurssit ja ammattitaitoisia osaajia eri osa-alueilta ’’, Virkki toteaa.

Muutto tiukalla aikataululla

Oli tiedossa, että muutto on toteuttava nopeasti, sillä vanhat tilat oli luovutettava tiukalla aikataululla ja näin ollen uusiin tiloihin siirryttävä mahdollisimman nopeasti. Ennen muuttoa kartoitettiin vielä liiketoiminnan tarpeet Pearcon kanssa ja sen mukaan tehtiin lopullinen tilankäyttö- ja kalustussuunnitelma. Uusien tilojen vapauduttua Pearco suoritti kalusteasennukset ja lisäksi tarjosi tarvittavat täydennyskalusteet omista valikoimistaan. Muuttopäivänä kalusteet asennettiin uusiin työpisteisiin ja vanhojen tilojen työpisteet purettiin ja tarpeettomat kalusteet varastoitiin mahdollista jatkokäyttöä varten. Tietotilin ja Pearcon mutkattoman yhteistyön ansiosta muuttoprosessi valmisteluineen saatiin puristettua vain muutamaan päivään ja palvelukatkokselta vältyttiin.

Uusia mahdollisuuksia tilamuutoksilla

Tietotili aikoo myös vuokrata ylimääräisiä tiloja, sillä tilaa on enemmän kuin yritys itse tarvitsee. Tarkoituksena on tarjota vuokralaisille kalustetut tilat yhdistelemällä jo olemassa olevia kalusteita asiakkaan omien kalusteiden kanssa. Yhteistyö Pearcon kanssa jatkuu tämän tiimoilta. ’’Tarvitsemme Pearcon asiantuntemusta myös näiden projektien organisoinnissa ja vuokralaisten muuton toteuttamisessa vastaavasti kuin omassa muuttoprosessissamme’’, Virkki kertoo.

Veikko Virkki kuvailee Pearcon toimintaa joustavaksi ja henkilökohtaiseksi. ’’Tiedon kulku on sujuvaa ja ihmiset helposti tavoitettavissa. Pyrimme myös omien asiakkaidemme kanssa siihen, että palvelulla on kasvot. Loppujen lopuksi ihmiset tekevät businesta, eivät yritykset. Pearco toimii samalla periaatteella, mikä on suuri voimavara alalla.’’